Heiskalan Hoppalan asukkaat

Gustur

Gustur

Gustur frá Snjallsteinshöfda
Nimi: Raju tuulenpuuska

Lauman PROFFA!

Gustur harkitsee jokaisen liikkeen ja askeleen. Nimi on enne ja nimensä mukaisesti saa rajuilma pyyhältää Gussen ylitse, mutta harkitsevaisuus herralla säilyy!

Jos hevosesta voi sanoa pomminvarma, on Gusse juuri sitä! Gussen myötä käsite; maastovarmuus pääsee aivan uusiin sfääreihin.

Suklaanruskea Gusse on Hoppalan mamman ehdoton pro kuntoutustyössä, Gusse ei jätä pulaan. Ihana, lempeä, viisas ja lehmänhermoinen kaveri.

Täynnä elämänkokemusta ja äijämäistä kauneutta.

Gussella on rauhallinen, tasainen töltti ja pehmeä laukka, passikin löytyy sitä pyydettäessä.

Nämä ruskeat herrat vievät ihanille maastoretkille arat ja aloittelevat ratsastajat rauhallisen varmasti.

Töltin lumo on taattu!

Offari

Offari

Ófeigur frá Hamrafossi
Nimi: Kuolematon, Selviytyjä

Lauman lempeä johtaja, suklaanruskea luonnontölttäri, viisikäynti heppa. Offarilta löytyy issikan kaikki viisi askellajia, myös passi. Ylähuulellaan hellittelevä rakkauspakkaus.

Offari on jokaisen ratsu, omaa tasaisen töltin lisäksi pehmeän ja hidastempoisen hurmaavan laukan. Pehmeydellään ja rauhallisuudellaan johdattaa aran ja aloittelevankin ratsastajan turvallisesti maastoilun ihastuttavaan maailmaan.

Offari on Hoppalan mamman kuntoutustyössä Gussen kanssa vertaansa vailla.

Suklaanruskeat pojat on POP!

Eikka

Eikka

Eik frá Eyrarlandi
Nimi: Tammi

Kulomusta tanssijalka, vilkkusilmäinen ikinuori mammatamma

Eikan mielestä satalasissa on juuri se sopivin vauhti.

Nauttii laukata, omaa todella kauniin passin, tämä vaatii kuitenkin ratsastajalta taitoa sillä reippaus tahtoo sen rikkoa possupassiksi.

Töltti on kuin singer, mutta kaikessa kiireisyydessään ihana täpäkkyytensä vuoksi istua. Kokeneen ja reippautensa vuoksi ei aran ratsu.
Laumasta ainut jolla on kuolain.

Toisinaan uusille asioille hieman arka.
Keulilla voi peikot ajoittain tehdä stoppia Eikan matkantekoon, mutta ohitettuaan menee taas vilkkusilmät innosta kiiluen. Prinsessan äiti.

Laikka

Laikka

Raudskjona frá Krossi
Nimi: Rautiaankirjava

Tallin piskuisin, muttei suinkaan vähäisin. Oikea suurisydäminen Pikku Myy, suklaa-vanilja sekoitus.

Pikku Myy tulee toisinaan jonossa ratsastettaessa esille mikäli Laikka kokee paikkansa jonossa syystä tai toisesta huonoksi.

Tuolloin voi rouva pokkana, korvaakaan väräyttämättä kipittää pienillä pehmeillä askelillaan seuraavaan ratsukkoväliin tyyliin; Olen ollut tässä ihan koko ajan, ihan varmasti olen. Aroille ja aloittelijoille vertaansa vailla pienen kokonsa ja helpon ratsastettavuutensa vuoksi.

Kulkee pientä todella mukavaa tölttiä. Laikka tulee kuin singeri, tasaisen varmasti suurempien joukossa. Jos ei muuten tahdo vauhdissa kestää nostaa pehmeääkin, pehmeämmän ja tasaisen laukan jolla jolkottelee lauman mukana.

Vaapukan oma mammatamma, sydänkäpynen. Yksi lasten suosikeista!

Koolur

Koolur

Kolur frá Brobacka
Nimi: Hiilentumma

Herkkäsieluinen, suurisydäminen mustankimo ruuna.

Koolurista kasvaakin vielä Hoppalaan ajan saatossa huippu heppa kuntoutustyöhön. Tästä on jo saatu uskomattomia todisteita. Kolurin herkkyys on vaalittava luonteenpiirre, joka antaa kuntoutuskäyttöön huikeat ulottuvuudet!

Brobackan oma kasvatti, oikea tukkajumala! Omaa huikeat, suorastaan rakastettavat askellajit; pehmeän töltin ja ah, niin keinuhevosmaisen pehmeän ja pyörivän laukan joka hurmaa satavarmasti.

Joskus hieman huolestunut - "Huh huh, kuinka tästä selvitään!" - mutta varmalla ratsastajalla ja rauhallisella käsittelyllä toimii kuin unelma.

Vaapukan iskä ja Laikan sulhanen.

Vaapukka

Vaapukka

Seven Up frá Brobacka

Huikean hienoluonteinen ja herkkäsieluinen rautiaankimonkirjava ruuna kuten isänsäkin.

Tässä pojassa on potentiaalia vaikka mihin. Lauman kookkaimpia heppoja. Tummat, kauneudellaan puhuttelevat ja syvälle sieluun sukeltavat silmät.

Kolurin ja Laikan rakkauden hedelmä. Vaapukka saakin nauttia mamman ja papan seurasta vielä aikuisiälläkin. Missäpä olisi turvallisempaa kasvaa ja varttua, ahmia elämän kokemuksia.

Seurallinen ja suurisydäminen rapsutuksiin kyltymätön nuorukainen, joka tulee aina portille vastaan.

Talli Brobackan ikioma kasvatti.

Kekkuli

Kekkuli

Geysir frá Brobacka
Nimi: Kuumavesilähde

Keke, alias Kekkuli, suurisydäminen herasilmä, jolla riittää kokoa ja näköä kantaa suurempikin asiakas. Väritys kotoisammin shamppanja, virallisemmin blue eyed cream.

Kekkuli on sydäntenmurskaaja, vekkuli velikulta, joka rakastaa rapsutuksia ja halailua mikäli sellainen päivä osuu kohdalle. Sympaattinen jääkarhu, joka kiipeäisi mielellään sylihoitoon.

Keke osaa relata laumassa. Äijä välillä nukkuu, että Hoppalan emännän on jalkauduttava tarkistamaan onko poika elossa. Alahampaat vaan auringossa välkkyy kun äijä vetää sikeitä luottaen, et kyllä muu lauma vartioimistehtävät hoitaa.

Ratsastettaessa herkkä ja vauhdikas kokeneen ratsu. Äijämäisyyttä löytyy, Kekkuli onkin ainokainen, jolla piitkän, pitkiiillllääää laukkapätkillä saattaa pieni ilopukki löytyä. Säkä n. 150, joten askellus muistuttaa jo ison hevosen liikkeitä. Koon myötä menetetään issikoille tyypillistä askellajien pehmeyttä.

Kiva ratsu, jota ei tarvitse eteenpäin potkia!

Prinsessa

Prinsessa

Fóa frá Brobacka
Nimi: Kettu

Punarautias, tähdellä ja kuonoläsillä varustettu rohkea tamma. Eikan ihana varsa, aikaisemman tallin, Brobackan oma kasvatti.

Prinsessa johdattaa vaelluksilla lauman mukisematta ohi jännien paikkojen ja käytetäänkin paljon vetoheppana rohkean ja uteliaan luonteensa vuoksi. Prinsessan ratsastajalta vaaditaan jo hieman kokemusta. Prinsessa on luonnontölttäri, joka nostaa sen puhtaana. Töltti on upea ja vahva.

Upea, rohkea tamma!

Tuikkuliina

Tuikkuliina

Lauman kokenut alfatamma. Mamman oma suurisydäminen mussukka.

Suuri, mutta lempeä jättiläinen. Kantaa leppoisasti selässään suuremmankin ratsastajan.

Leveä, kaareva selkä ja jykevä kaula antavat lämpimän turvan ja lohdun maailman murjoessa. Silloin kun kaipaa oikeaa kohtaamista, lämpöä, rakkautta ja pysähtymistä arjen kiireiden keskellä on mukava kiivetä jo nuoruuden hötkyilynsä hötkyilleen mammatamman selkään.

Tuikkuliina vaistoaa ihmisen pahan olon ja hellyyden tarpeen auttaen syvällä huokaisullaan selässään olevaa rentoutumaan ja unohtamaan arjen sekä elämän tuomat murheet ja kiireet. Ulkopuolinen maailma unohtuu ja elämä pysähtyy, tässä ja nyt on hyvä olla!

Dasteri

Dasteri

Suomenhevos ruuna. Tallin uusin asukas.

Dasteri tuli tallille alkusyksystä 2016, sovittelemaan jalkaansa edesmenneen Karoliinamme suuria saappaita. Poikaan kohdistuu kovat odotukset. Moneen asiaan pitäisi opetella ja totutella. Perään on soviteltu jo monenmoista peliä ja vehjettä. Rauhallisen luonteen ja selväpäisyyden omaava ruunaherra on ottanut tähänastisessa koulutuksessaan vahkeet mukisematta peräänsä. Pörinä ja pärinä kertoo ihmetyksestä, mutta eipä noista suurempaa reaktiota jaksa nostaa.

Ruunaherran koulutus tallin tavoille ja monitoimihepan tehtäviin on vielä kesken, hitaasti hyvä tulee.

Rauhallisen luonteen omavaa suomipoikaa on helppo käsitellä ja talutella. Dasteri on nöyrä ja aito jykeväjalkainen suomenhevonen, joka lisäkoulutuksella tulee toivottavasti täyttämään Hoppalan ajo-/monitoimihevosen paikan vetäen perässään vanhat työhevosvehkeet, reet, kärrit ja kiesit mukaanlukien huoparullat.

Helmeri

Helmeri

Pieni, musta, metrin korkuinen shetlanninponi ruuna. Mamman rakastettu halipoika, ”käppäjätkä” .

Monitoimipoika joka toimii ratsain, kärreillä ja reellä. Vetää perässään myös huoparullat hevosavusteisessa huovutuksessa.

Mainio ja toimiva pakkaus myös talutusratsastuksessa ja lasten synttärikutsuilla.

Helmeri on hyväntahtoinen, rakastettava jässikkä, sydänten valloittaja.

Helmeri, kotoisammin Hemmukka tykkää erityisesti TURPATERAPIASTA, jossa Hemmukan kanssa supatellaan pehmeää ja lämmintä samettiturpaa vasten ihan lähekkäin, suukkoja vaihtaen!

Lotte

Lotte

Shetlanninponitamma.

Lotella on shettikseksi reilusti korkeutta, 111 cm, ja melkein saman verran leveyttä.

Kerran varsonut neito on tarkka saamastaan kohtelusta. Mikäli Lotte kokee kohtelun liian kovakouraiseksi on peräpää kohtalaisen kepeä. Lottea tuleekin ratsastaa pehmein avuin ja ilman kiskontaa ohjasta. Lotte laittaa ratsastajansa oikeasti miettimään omaa ratsastustaan.

Mikäli Lotella ja ratsastajalla kohtaa kemiat, löytyy muhkean olemuksen takaa upea ja osaava pikkuratsu. Puomeilla ja kavaleteilla Lotte oikein syttyy: tyttö painaa korvat tötteröllä menemään tyytyväisyyttään pöristen.

Lotte rakastaa rauhaa ja rauhallisuutta, kuten kaikki hevoset. Hoitotilanteissa Lotte on pomminvarma paikallaan jököttäjä, jonka seurassa pikkuihmisten on hyvä opetella mm. kavioiden puhdistusta.

Hienoluonteinen ja herkkä poni, joka vaatii käsittelijältään pettämätöntä itsehillintää ja keskittymiskykyä.

Mauno tallikoira

Mauno tallikoira

Samojedinkoira Mauno, kaikkien kaveri. Hyväntahtoinen ja lapsia rakastava pörröturkki.

Mauno toivottaa tallille tulijat tervetulleeksi iloisella hännänheilutuksellaan. Pystykorvamaiseen tapaan pitää tulijasta ilmoittaa muutamalla haukahduksella, mutta sitten on koiranvirka hoidettu ja voikin heittää vapaalle eli kerjäämään rapsutuksia.

Maunon löydät kuljeksimasta vapaana tallin pihapiiristä, yleensä seurallinen koira hakeutuu sinne missä on ihmisiä ja hevosia.

Hyväntahtoinen veijari.

Karoliina

Karoliina

Muistoissamme
23.5.2008–24.7.2016

Taas valo viiltää taivaanrantaa
Se päivän yöstä erottaa
On tullut aika pois se antaa
Jota niin paljon rakastaa