Forgur

Katso tapahtumakalenterista aikataulut ja ilmoittaudu. Voit myös kysyä itsellesi tai ryhmällesi sopivaa ajankohtaa.

Forgur ( = reipas, tahdikas)

15 vuotias, vaaleanpunarautias ruuna herra, vankka muodoiltaan ja vankka mieleltään.

Rauhallinen, ” järkijätkä”, ei ihan turhia säpsyile, mutta siitä huolimatta on myös herkkävaistoinen. Sosiaalinen herrasmies, helppo hoivattava ja hoidettava. Tämä onkin pantu Hoppalassa merkille ja Forguria tavataan yhä useammin vaellusten lisäksi myös hevosavusteisessa kuntoutuksessa. Luotettava ratsu kaiken ikäisille ja taitoisille ratsastajille. Suorituskykyä riittää, mutta ellei ratsastaja Forgurilta vaadi, suostuu myös ” loivaan ” etenemiseen. Retkellä Forkur ” vetää tai työntää” on tottunut olemaan peräpään luotettava menijä, mutta hyvin taipuu myös retken johto hepan aseman tai välissä kulkijaksi. Neli- jopa viisitahtinen. Passi vilahtaa laukan lomassa pienenä välipalana. Töltti joustavan pehmeää. Hanki- ja sänkipeltolaukan mestarillinen ” keinuheppa”, siitä nauttii silmin nähden sekä ratsu että selässä matkaaja. Oikea hyvänmielen ratsu!

Etenee varmasti kaikenlaisissa maastoissa. Vuolaasti virtaavat purot joskus hämmentävät ja pitää ” neuvotella”, kuinka se ylitetään. Yleensä järki voittaa ja hetken nuuhkittuaan jopa juotuaan purosta, menee maltilla yli.

Issikka laumassa saattaa pyrkiä ” pomottamaan” muitakin kuin pikkuveljeään Nattfaria, mutta tekee senkin herrasmiehen elkein, arvokkaasti. On laumassa omanarvonsa tunteva ja jämäkkä jässikkä.