Nattfari

Katso tapahtumakalenterista aikataulut ja ilmoittaudu. Voit myös kysyä itsellesi tai ryhmällesi sopivaa ajankohtaa.

Nattfari ( = yössä vaeltava)

13 vuotias, punarautias ruuna, Forkurin pikku veli.

Nattfari on aiemmin ennen Hoppalaan tuloaan tottunut pienessä laumassa isonveljesän ” äkseeraamiseen”. Siitä syystä olikin laumassa alkuun aranpuoleinen ja vetäytyi mieluummin kuin haastoi. Hoppalan uusi, iso lauma, on antanut Nattfarille uusia kavereita, kuten Keijo Kekkulin ja sitä myötä myös Forkurin kontrollointi on vähentynyt. Nattfarin itseluottamus on parantunut ja heppa on uskaltautunut vähän irrottelemaan ja itsenäistymään.

Ratsuna Nattfari on erittäin sosiaalinen ja hyväntuulinen heppa. Askellukset saattavat tuntua aluksi ratsastajasta ” kulmikkailta”, mutta meno pehmenee töltin tasaantuessa, jonka jälkeen meno on todella miellyttävää. Ravi on sopivan tahdikasta keventämiseen. Laukka on pitkäaskelinen, mutta uskomattoman keinuva, kovemmassakin menossa. Pikku pukilla laukan aluksi, saattaa joskus ilmaista, että tänään meno maistuu. Nattfarilla on joskus oma tapansa ” katsella laukassa maisemia” kääntäen tahdikkaasti kaulaa hiukan puolelta toiselle. Ratsastajan istuntaan se ei vaikuta, osoittaa vain, että Nattfari on hyvällä tuulella ja nauttii menosta. Nattfari soveltuu hyvin nopeatempoiseen ratsastukseen, upean laukkansa ja joutuisan ravinsa ansiosta. Nelitahtinen menopeli.

Nattfari on retkillä mielellään letkan keskivaiheilla, ei halua johtaa eikä valvoa perää. Näin tuntee olonsa turvalliseksi ja etenee muiden tahdissa ongelmitta vauhtia kuin vauhtia. Nattfari ei kaihda mitään maastonkohtaa. Mistä etuheppa menee, siitä menee Nattfarikin.

Rapsuttelu ja hoitaminen ovat hepalle mieluisia. Jos laittaa kämmenen turvan alle, heppa mielellään ystävällisesti nuolee sitä. Osoittaa kiintymystään. Natfar on utelias ihmisen toimien suhteen ja tulee mielellään tutkimaan, mitä teet.