Heiskalan Hoppala

Team Hoppala

Heiskalan Hoppalan yrittäjä Helena Heiskanen on sosiaali-, terveys- ja hevosalan vankka ammattilainen yli 25 vuoden työkokemuksella. Helena on suorittanut sosiaali-ja terveysalan koulutuksen lisäksi Itä-Suomen yliopistossa ja Ylä-Savon ammattiopistossa Hingunniemen hevostilalla sosiaalipedagogisen hevostoimijan täydennyskoulutuksen. Ammattitaitoaan Hoppalan emäntä on kartuttanut erilaisilla täydennyskoulutuksilla mm. hevosavusteinen Mindfulness-ohjaaja. Keväällä 2017 Helena on aloittanut EASEL ohjaaja -koulutuksen.

Kokemuksellinen tunnetaitovalmennus EASEL® (Experiental Social Emotional Learning and Therapy eli kokemuksellinen sosioemotionaalinen oppiminen ja terapia) on prosessinomainen työmuoto, joka vahvistaa asiakkaan tunne- ja sosiaalisia taitoja samalla kun työskennellään kohti yksilöllisiä tavoitteita.

EASEL-työskentelyssä pyritään vastaamaan asiakkaan tarpeista ja elämäntilanteesta nouseviin kysymyksiin.

EASEL:n perus tavoitteina on auttaa ohjattavia vahvistamaan itsetuntemustaan, jonka kautta lähdetään työstämään asiakkaan tunteiden ja omien reaktioiden säätelyä, sosiaalisia taitoja, sosiaalista tilannetajua ja toisten tunteiden tunnistamista sekä vastuullista päätöksentekokykyä paineessakin.

EASEL:ssa työskennellään ikätasoisesti ja annetaan ohjattaville psykoedukatiivista tietoa sekä tunnetyökaluja. EASEL-työskentelyn kautta ohjattava voi peilata itseään ja omia kokemuksiaan syventäen omaa ajatteluaan ja ymmärrys itsestään, omasta toiminnastaan, suhteessa kanssaihmisiin selvitäkseen erilaisista vaativistakin vuorovaikutustilanteista.

Vuosien työkokemusta Helenalla on eri sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sektoreilta mm. sairaanhoitopiiri, terveyskeskukset, yksityiset hoito- ja hoivakodit. Lisänä mm. työskentely Kehitysvammaisten Tukiliiton sopeutumisvalmennus kursseilla sisällöntuottajana ja toiminnanohjaajana sekä kansalaisopiston ryhmäliikunnanohjaajana.

Oma eletty elämä kokemuksineen, iloineen ja suruineen on kasvattanut ja tuo syvyyttä aitoon kohtaamiseen ja ihmisten kanssa työskentelyyn. Perheessä oli kaksi vaikeasti monivammaista tytärtä, jotka hoidettiin kodin lämmössä ja rakkaudessa heidän elämänsä loppuun saakka. Perhe onkin aina ollut suuri voimavara, jossa puhalletaan yhteen hiileen. Team Hoppala ei ole tiimi ilman Hoppalan isäntää Jaria ja jo aikuista poikaa Arsia.

Jari avustaa ryhmissä ja hoitaa kone- sekä rakennushommat, joita tilalla riittää, oman leipätyönsä ohella. Arsin näemme myös mukana ryhmissä sekä pyörittelemässä traktorinrattia ja heilumassa laitumenlaidalla aitojen pystytyksessä.

Majoituspalveluiden osalta teemme yhteistyötä viihtyisän ja tunnelmallisen Ollilan Tuvan kanssa, jossa myös kauempaa tulevien ratsastajien, leiriläisten ja kurssilaisten on hyvä majoittua sekä rentoutua hevosen tuoksuisen päivän päätteeksi. Ollilan Tupa tarjoaa kodinomaista majoituspalvelua idyllisessä vanhassa pientilan päärakennuksessa ja kesäisin aitassa. Kesäisin kahvila myös avoinna ja koko perheelle aktiviteettejä tarjolla.

Yhteistyössä

  • Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli
  • Sosiaalipedagoginen hevostoiminta (SPHT)
  • Green Care Finlandin jäsenyritys
  • Suomen Vaellustallien liiton jäsentalli
  • Suomen Yrittäjien ja Pohjois-Karjalan Yrittäjien jäsen

Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta

Tallimme tarjoaa hevosharrastusmahdollisuuden, elämyksiä, voimaantumista ja eheytymistä kaiken ikäisille, kokoisille ja taitoisille. Meille voit tulla sellaisena kuin olet, ilman ennakkoluuloja, suorittamisen paineita tai aikaisempaa hevoskokemusta.

Jos toiveesi on hevosen halailu, harjailu ja silittely, sekin onnistuu! Tallimme motto on: "Hoivaa ja tule hoivatuksi".

Tallillemme ovat kaikki lämpimästi tervetulleita! Meillä ei tarvitse olla aikaisempaa ratsastus- tai hevoskokemusta. Heiskalan Hoppalasta kannattaa kysyä kokonaisvaltaisia hevosharrastuspalveluita yksityisasiakkaille, ryhmille, työporukoille, perheille.

Olet sydämellisesti tervetullut erilaiselle tallillemme irtautumaan arjen kiireistä!

Sosiaalipegagoginen hevostoiminta

Dialogisessa prosessissa toimitaan moniammatillisesti ammattihenkilön, hevosen ja asiakkaan kanssa yhteistyössä. Toiminta on suunnitelmallista, tavoitteellista ja kokonaisvaltaista. Toiminnan tavoitteena on asiakkaan sosiaalisen kasvun-, kehityksen ja hyvinvoinnin tukeminen. Samalla fyysinen ja psyykkinen toimintakyky ja elämänhallinta vahvistuu toiminnallisuuden ja konkreettisen tekemisen keinoin. Toiminnassa hyödynnetään eri menetelmiä aktivoiden tekemisen ja oivalluksen kautta kuntoutujan omia ajatus-, tunne-, ja toimintaprosesseja. Tuloksena syntyy omia oivalluksia ja kokemuksia jotka mahdollistavat aktiivisen ja tuloksellisen kuntoutumisen.

Green Care tallillamme

Green Care on luontoon liittyvää tavoitteellista ja vastuullista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua. Jokainen Green Care -toimija toteuttaa palveluitaan oman ammatillisen osaamisensa kautta.

Heiskalan Hoppalassa Green Care -toiminta on hevos- ja luontoavusteista pienryhmätoimintaa. Kaikenikäisille suunnattuun toimintaan voivat osallistua myös pyörätuolia käyttävät, sekä henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt. Green Care -ryhmissä ei ratsastaminen ole itsetarkoitus, vaan toiminnan avulla konkretisoidaan hyvinvointiin vaikuttavien asioiden merkitys huolehtimalla eläinten puhtaudesta, ruokinnasta, ulkoilusta ja tallimiljöön siisteydestä.

Lue lisää Green Caren kotisivuilta.

Islanninhevosemme

Issikoistamme löytyy ratsu niin kokeneelle konkarille kuin vasta-alkajallekin. Hevosemme ovat olleet jo vuosia kengättä ja ovat siksi erittäin varmajalkaisia. Meillä pääset kokeilemaan myös kuolaimettomilla suitsilla ratsastusta.

Islanninhevosilla on käynnin, ravin ja laukan lisäksi myös tasainen töltti ja 5-käynti hevosilla myös passi. Kaikilta hevosiltamme löytyy töltti, joten vasta-alkajakin pääsee tutustumaan töltin lumoavaan maailmaan. Islanninhevosten laukka on myös huomattavasti pehmeäpi ja helpommin istuttava kuin muiden kaviokkaiden.