Tervetuloa

Heiskalan Hoppalaan!

Tallimme ei ole perinteinen ratsastuskoulu, vaan terveydenhuollon ja hevosalan ammattilaisen ylläpitämä hevosavusteisia palveluja ja islanninhevosvaelluksia tarjoava sosiaalipedagoginen talli. Kaikkea toimintaamme ohjaa sosiaalipedagoginen viitekehys: toiminnallisuus, osallisuus, elämyksellisyys, yhteisöllisyys ja dialogisuus, johon yhdistämme luonnon voimauttavan ja eheyttävän vaikutuksen.

Tallimme sijaitsee Liperin Puromäessä, 20 km Joensuusta, 10 km Ylämyllyltä ja 2 km Liperin keskustasta.

Image

Image

Team Hoppala

Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta on vankka, yhteenhitsautunut tiimi. Toiminta on aloitettu yksityisyrittäjänä, mutta jo alusta saakka oli selvää, ettei homma suuren hevoslauman kanssa toimisi ilman upeaa tiimiämme ja vapaaehtoista apujoukkoamme. Olemmekin onnellisessa asemassa, että meillä on ympärillämme upeita, välittäviä ihmisiä, joita tarpeen tullen hätyyttelemme lisäkäsiksi apuun, tueksi ja turvaksi. Yrittäminen onkin luottamista ja avun antamista sekä avun vastaanottamista, yhteistyötä ja verkostoitumista. Kukaan ei pärjää yksin.

Tallimme sosiaalipedagoginen viitekehys ohjaa ja määrittää kaiken toimintamme. Vahva ideologia, määrätietoinen, mutta pehmeä hevosten käsittely ja aktiivipihattomainen pitotapa näkyy laumassamme harmoniana. Suuri lauma on seesteinen ja hyvinvoiva eläessään kengätöntä ja lähes koko lauma myös kuolaimetonta elämää.
Tallimme on meidän näköisemme ja oloisemme. Oman elämämme unelmien työpaikka ja elämäntapamme.

"Tallimme on meidän näköisemme ja oloisemme. Oman elämämme unelmien työpaikka ja elämäntapamme."

Image

Image

HYVINVOINTIA HEISKALAN HOPPALASTA

Tallimme tarjoaa hevosharrastusmahdollisuuden, elämyksiä, voimaantumista ja eheytymistä kaiken ikäisille, kokoisille ja taitoisille. Meille voit tulla sellaisena kuin olet, ilman ennakkoluuloja, suorittamisen paineita tai aikaisempaa hevoskokemusta.

Jos toiveesi on hevosen halailu, harjailu ja silittely, sekin onnistuu! Tallimme motto on: "Hoivaa ja tule hoivatuksi".

Tallillemme ovat kaikki lämpimästi tervetulleita! Meillä ei tarvitse olla aikaisempaa ratsastus- tai hevoskokemusta. Heiskalan Hoppalasta kannattaa kysyä kokonaisvaltaisia hevosharrastuspalveluita yksityisasiakkaille, ryhmille, työporukoille, perheille.

Olet sydämellisesti tervetullut erilaiselle tallillemme irtautumaan arjen kiireistä!

SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA®

Dialogisessa prosessissa toimitaan moniammatillisesti ammattihenkilön, hevosen ja asiakkaan kanssa yhteistyössä. Toiminta on suunnitelmallista, tavoitteellista ja kokonaisvaltaista. Toiminnan tavoitteena on asiakkaan sosiaalisen kasvun-, kehityksen ja hyvinvoinnin tukeminen. Samalla fyysinen ja psyykkinen toimintakyky ja elämänhallinta vahvistuu toiminnallisuuden ja konkreettisen tekemisen keinoin. Toiminnassa hyödynnetään eri menetelmiä aktivoiden tekemisen ja oivalluksen kautta kuntoutujan omia ajatus-, tunne-, ja toimintaprosesseja. Tuloksena syntyy omia oivalluksia ja kokemuksia jotka mahdollistavat aktiivisen ja tuloksellisen kuntoutumisen.

 

Kokemuksellinen tunnetaitovalmennus EASEL®

Kokemuksellinen tunnetaitovalmennus EASEL® (Experiental Social Emotional Learning and Therapy eli kokemuksellinen sosioemotionaalinen oppiminen ja terapia) on prosessinomainen työmuoto, joka vahvistaa asiakkaan tunne- ja sosiaalisia taitoja samalla kun työskennellään kohti yksilöllisiä tavoitteita.

EASEL-työskentelyssä pyritään vastaamaan asiakkaan tarpeista ja elämäntilanteesta nouseviin kysymyksiin.

EASEL:n perus tavoitteina on auttaa ohjattavia vahvistamaan itsetuntemustaan, jonka kautta lähdetään työstämään asiakkaan tunteiden ja omien reaktioiden säätelyä, sosiaalisia taitoja, sosiaalista tilannetajua ja toisten tunteiden tunnistamista sekä vastuullista päätöksentekokykyä paineessakin.

EASEL:ssa työskennellään ikätasoisesti ja annetaan ohjattaville psykoedukatiivista tietoa sekä tunnetyökaluja. EASEL-työskentelyn kautta ohjattava voi peilata itseään ja omia kokemuksiaan syventäen omaa ajatteluaan ja ymmärrys itsestään, omasta toiminnastaan, suhteessa kanssaihmisiin selvitäkseen erilaisista vaativistakin vuorovaikutustilanteista.

 

GREEN CARE TALLILLAMME

Green Care on luontoon liittyvää tavoitteellista ja vastuullista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua. Jokainen Green Care -toimija toteuttaa palveluitaan oman ammatillisen osaamisensa kautta.

Heiskalan Hoppalassa Green Care -toiminta on hevos- ja luontoavusteista pienryhmätoimintaa. Kaikenikäisille suunnattuun toimintaan voivat osallistua myös pyörätuolia käyttävät, sekä henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt. Green Care -ryhmissä ei ratsastaminen ole itsetarkoitus, vaan toiminnan avulla konkretisoidaan hyvinvointiin vaikuttavien asioiden merkitys huolehtimalla eläinten puhtaudesta, ruokinnasta, ulkoilusta ja tallimiljöön siisteydestä.

Lue lisää Green Caren kotisivuilta.

ISLANNINHEVOSEMME

Issikoistamme löytyy ratsu niin kokeneelle konkarille kuin vasta-alkajallekin. Hevosemme ovat olleet jo vuosia kengättä ja ovat siksi erittäin varmajalkaisia. Meillä pääset kokeilemaan myös kuolaimettomilla suitsilla ratsastusta.

Islanninhevosilla on käynnin, ravin ja laukan lisäksi myös tasainen töltti ja 5-käynti hevosilla myös passi. Kaikilta hevosiltamme löytyy töltti, joten vasta-alkajakin pääsee tutustumaan töltin lumoavaan maailmaan. Islanninhevosten laukka on myös huomattavasti pehmeäpi ja helpommin istuttava kuin muiden kaviokkaiden.

 Image

Meidät löydät tallilta

YRITTÄJÄ HELENA HEISKANEN
Heiskalan Hoppalan yrittäjä Helena Heiskanen on sosiaali-, terveys- ja hevosalan vankka ammattilainen yli 30 vuoden työkokemuksella. Helena on suorittanut sosiaali -ja terveysalan koulutuksen lisäksi Itä-Suomen yliopistossa ja Ylä-Savon ammattiopistossa Hingunniemen hevostilalla sosiaalipedagogisen hevostoimijan täydennyskoulutuksen. Ammattitaitoaan Hoppalan emäntä on kartuttanut erilaisilla lisä -ja täydennyskoulutuksilla.
Vuosien työkokemusta Helenalla on eri sosiaali- ja terveydenhuoltoalan sektoreilta mm. sairaanhoitopiiri, terveyskeskukset, yksityiset hoito- ja hoivakodit. Lisänä mm. työskentely Kehitysvammaisten Tukiliiton sopeutumisvalmennus kursseilla sisällöntuottajana ja toiminnanohjaajana sekä kansalaisopiston ryhmäliikunnanohjaajana.

Hoppalan emäntä Helena on kultaisessa keski- iässä. Oma eletty elämä kokemuksineen, iloineen ja suruineen on kasvattanut ja tuo syvyyttä aitoon kohtaamiseen ja ihmisten kanssa työskentelyyn. Perheessä oli kaksi vaikeasti monivammaista tytärtä, jotka hoidettiin kodin lämmössä ja rakkaudessa heidän elämänsä loppuun saakka. Perhe onkin aina ollut suuri voimavara, jossa puhalletaan yhteen hiileen. Näiden kokemusten myötä on matka käynyt kohti lapsuuden haavetta. Näistä haaveista ja elämänkokemuksista on syntynyt Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta. Tallimme on elämäntyöni, näköiseni ja oloiseni erilainen ja omannäköisensä kuten Hoppalan emäntäkin.  Onkin ihanaa, että lapsuuden heppatyttö, saa aina olla heppatyttö!

"Haaveilin jo lapsena elämisestä maaseudulla järven rannalla, hevosten ja muiden eläinten parissa. Sielultaan ja olemukseltaan olevalle maalaistytölle on luonto, maaseutu ja eläimet perheen ja korvaamattomien ystävien ohella elämän ainutlaatuinen voimavara, joiden kanssa ei rakkautta tai voimavaroja säästellä.

Olen etuoikeutettu saadessani aloittaa jokaisen uuden päivän osana tuota rakasta laumaa. Rauhaa rakastavana laumaeläimenä hyvinvoiva hevonen haluaa harmonisoida ympäröivät ihmiset samaan tyyneyden ja hyvinvoinnin olotilaan. Mennessäni aamun varhaisina tunteina tarkistamaan laumaa ja toivottamaan kaikille hyvää huomenta, työntyvät uteliaat samettiturvat vierelleni tervehtimään iloisina ja onnellisina uuteen päivään. Taustalla pörisee tyytyväisiä lauman jäseniä ja heinänrouske kantautuu kauempaa korviin hiljaisessa aamuhämärässä. Väsymys ja murheet kaikkoavat, on vain se kiireetön aamun hetki. Kokonaisvaltainen hevostemme, asiakkaiden ja tallinväen hyvinvointi näyttelee tarjonnassamme ja toiminnassamme suurta osaa. Tämä näkyy tavassamme toimia, enkä muutoin työtäni osaisi tai haluaisi tehdäkään.

Olen pitkänlinjan hevosammattilainen, moniosaaja. Tallin pyörittämisen, asiakaspalvelun ja yrittäjän vastuun ohessa hoidan tallilla SPHT:n, EASEL® - tunnetaitovalmennuksen, erityisryhmät ja islanninhevosvaellukset sekä Tyhy,- polttari -ja muut ryhmät, koulutukset ja eri tapahtumapaketit. Osaamisalaani kuuluu myös hevosajopalvelut.

Haaveitakin pitää olla ja tulevaisuutta suunnitella. Edelleenkään tallimme ei ole järven rannalla, vaikka hevoslaumamme kanssa olemmekin muutamaan otteeseen muuttaneet.Tässäpä tavoitetta, mitä kohti ponnistella!"

ARSI
Poikamme Arsi vaikuttaa tallilla nykyisin lomillaan ja toisinaan myös vapaapäivinään tehden leipätyötään toisaalla. Kesän tullen ei ole tavatonta, että nuori mies heiluttaa lekaa laidunaitojen pystytyksessä tai sompailee traktorin ratissa sen mukaan, mikä kulloinkin on kiireellisyys listalla tehtävistä ensimmäisenä. Arsin tavaramerkki on hurtti huumori, jota poika viljelee ympärilleen.

SUSANNA ILPPOLA
Ihana ja aito luonnonlapsi Susanna on tallimme ruokavastaavana. Susannan kohdalla sanonta: Hyvä ruoka, parempi mieli” pitää ehdottomasti paikkaansa. Susannan patojen äärestä ei kukaan lähde nälkäisenä matkaansa jatkamaan. Hänen maittavat padat ja nuotioruuat ovat tallillamme jo käsite, jota asiakkaat odottavat vesi kielellä.

Susanna on ammatiltaan Eräopas, lisänä Metsämielivetäjä koulutus kuten Hoppalan emänälläkin. Susannan omien sanojen mukaan ”Aterioiden valmistaminen tulella, on mielestäni ainoa oikea tapa laittaa ruokaa, kun retkellä ollaan. Käytän mielelläni suomalaisen luonnon omia yrttejä, villivihanneksia ja lähiruokaa. vaelluksilla kuuluu tietenkin hemmotella, joten tarjottavista ei koskaan puutu jälkiruokaa eli sellainen aina järjestetään tavalla tai toisella! ”

Susannan tapaat tallillamme kesäkaudella. Jolloin Susanna hoitaa ruokapuolen eri mittaisilla yönyli ja pidemmillä vaelluksilla, päiväretkillä ja puolenpäivä vaelluksilla sekä leireillä, tyhy porukoilla ja muissa tilausryhmissä ja retkissä. Loppusyksy ja sydäntalvi meidän on pärjättävä ilman tätä monipuolista lahjakkuutta. Syyskuun loppupuolella Susanna pakkaa laukkunsa ja matkaa kohti Kreikkaa, jossa hän on asunut yli 20 vuotta. Näistä rikkaista kreikan tarinoita saatte varmasti ruokatauoilla ja illanistujaisissa vaellusten lomassa kulla. Kreikan kokemus tuo Susannan valmistamaan nuotioruokaa raikkaan välimerillisen tuulahduksen, joka maistuu ihanana pikanttina lisänä. Hoppalan tiimin jäsenenä myös Susanna on aito heppahöperö! Joten ei ole olleenkaa viikon etsityin luontokuva, jos bongaat Susannan myös ratsailta.

TIUKU KERVINEN

Tiuku on tallimme aarre! Tiuku, ihana tallityttömme on eläinrakas ja rakastaa kaikkia eläimiä karvoihin katsomatta.

Tiukun eläinrakkaus näkyy hänen ainutlaatuisessa tavassaan hoitaa tallimme eläimiä. Nuoresta iästään huolimatta Tiukuun voi luottaa kuin peruskallioon. On ihanaa seurata kuinka Tiuku hoitaa eläimemme huolellisesti ja luotettavasti. Tiukun tapa käsitellä hevosia on lempeän määrätietoinen ja johdonmukainen, juuri sellainen kuin käsittelyn kuuluu toimintatapamme ja ideologiamme mukaisesti ollakin.

Tiuku onkin mukana tallimme touhuissa monipuolisesti ja laaja alaisesti ollen korvaamaton apu tallimme arjessa ja sunnuntaissa kaikissa touhuissa. Tiukun tapaatte tallillamme ehtivänä ihmisenä mennä viipottamassa siellä ja täällä ympäri tallia ja tallin pihapiiriä iloisesti hymyillen.

Tiuku on mukana avustamassa vaelluksilla, jokapäiväisessä toiminnassa ja ryhmissä. Tiuku hyppää myös ongelmitta hevosen, kuin hevosen selkään hoitaen tarvittavan liikutuksen. Monipuolisesta, taitavasta ja asiakkaat hyvin kohtaavasta nuoresta haaveilemme tallille tulevaisuudessa vaellusten vetäjää.

LAURA LIEVONEN

Hevosia ja luontoa rakastavan Lauran on jo useiden vuosien ajan voinut tavata tallilla auttelemassa omien opintojen ja töiden ohessa.  Nykyisin Laura toimii tiiviimpänä osana Hoppalan arkea osallistuen vaellusten ja ryhmien ohjaamiseen sekä monipuolisesti muuhunkin tallin toimintaan.

Laura on kasvanut hevosten parissa ja kulkenut tallilla hevosyrittäjä-äitinsä mukana aivan pikkuvauvasta saakka. Lauran vahva side ja rakkaus hevosia kohtaan onkin nähtävissä hänen työskennellessään samettiturpaisten työkavereidemme kanssa.

Ei ole myöskään tavatonta bongata Laura töiden jälkeen tarhasta osana hevosten vastavuoroista kuopsutusjonoa. "Hoivaa ja tule hoivatuksi" - näinhän tallin mottokin kuuluu.

Koulutukseltaan Laura on terveydenhoitaja ja kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä terveyden edistäminen pehmein arvoin ovat lähellä hänen sydäntään. Laura osaa kohdata asiakkaat lämpimästi jokaisen yksilölliset tarpeet huomioiden. Lauran omin sanoin: "Huippua saada tehdä töitä, jossa yhdistyy niin moni minulle tärkeä asia: luonto, hevoset ja kokonaisvaltainen hyvinvointi!"

JULIA HÄMÄLÄINEN

Julian voi löytää tallilta vähän joka paikasta, päivästä riippuen. Toisinaan heittäytyy kokinrooliin metsälaavulla/kodalla, kun taas toisena päivänä huutelee ohjeita vaelluksilla.

Ammatiltaan Julia on eräopas ja hieroja. Heppahöperöys vei mennessään jo pikkutyttönä, mutta Hoppalassa Julia on oppinut issikoiden saloihin ja ihastunut lopullisesti tästä kaikesta. Sosiaalisena ja eläinrakkaana ihmisenä työskentely eläinten ja erilaisten ihmisryhmien kanssa on Julian unelma!Image

Yhteistyössä

  • Suomen Ratsastajainliiton jäsentalli
  • Sosiaalipedagoginen hevostoiminta (SPHT)
  • Green Care Finlandin jäsenyritys
  • Suomen Vaellustallien liiton jäsentalli
  • Ollilan Tupa
  • Karvisen Kissapäivät
  • Liperin Hevosystäväinseura
  • Suomen Yrittäjien ja Pohjois-Karjalan Yrittäjien jäsen
Priimatalli - Suomen Vaellustallien Liitto ry
Metsämieli
GreenCare Finland
SRL:N jäsentalli
Sosiaalipedagoginen hevostoiminta SPHT
Suomen Vaellustallien Liitto
Ollilan Tupa
Karvisen Kissapäivät
Yrittäjät Jäsenyritys 2018