Heiskalan Hoppala muuttaa kesän 2020 ajaksi 

kauniin pyhäselän rannalle

Iloksenne voimme kertoa, että kesälle 2020 on HOPPALASSA luvassa uudistuksia ja maiseman vaihdoksia!

Tallimme muuttaa koko 16 päisen hevoslauman kanssa laidunkaudeksi 01.06. – 31.08.2020 kauniin Pyhäselän rannalle upeaan miljööseen MAATILAMATKAILU KARVISEN KISSANPÄIVILLE, osoitteeseen Roukalahdentie 33, 83150 Roukalahti. Tallin toiminta ja tarjonta jatkuu siis keskeytyksettä 1.6. 2020 alkaen Karvisen Kissanpäivillä. Tarjontaan tulee maisemanvaihdoksen myötä vaihtelua ja virkistystä maasto -ja vaellusreitistöön (yhdysreittejä pitkin pääsemme edelleen myös tutuille laukkabaanoille) sekä lisäystä tarjontaan, joten seuraa ahkerasti fb-sivujamme Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta.

Uudet kesätuulet tuovat runsaasti uusia huikeita mahdollisuuksia muutoinkin laajaan tarjontaamme. Kesäpesään muuton myötä luvassa:

 • Uudistuneita maasto -ja vaellusreitistöjä ja maisemanvaihdosta järvimaisemiin
 • Yhdysreittejä pitkin pääsemme edelleen tutuille monen kilonmetrin töltti -ja laukkabaanoille
 • Karvisen Kissanpäivillä on aloittaville sekä muillekin ratsastajille upea lajirikas luontopolku
 • Asiakkaillamme on mahdollisuus majoittumiseen ja rantasaunaan + uintiin sekä erikseen sovittaessa muihin aktiviteetteihin (kanoottia, kajakkia, ohjattuja kalastusretkiä, metsämielikävelyjä, ym. Green Careen, villiyrtteihin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvään)
 • Kauempaa tulevat ratsastajat voivat yöpyä tai varata itselleen majoittumista
 • Lisäämme hyvinvointi -ja ratsastusviikonloppuja tarjontaamme kun ehdimme päivittää. Voit jo kerätä ystäväporukan ja ehdottaa ajankohtaa ja toiveita sisällöstä. Hyvinvointi viikonlopuissa teemme ryhmä kohtaisesti Karvisilta käsin viikonlopun aikana päivittäin lyhempiä tai pidempiä 2-8h:n vaelluksia. Pidemmillä vaelluksilla pidämme välissä makuhermoja hemmottelevan eräoppaan valmistaman nuotioruoka tauon
 • Tarjolle tulee myös erilaisia tallin teemaan, ideologiaan ja aatteeseen liittyviä työpajoja
 • Maatoja ohjaa tuttuun tapaan Helena ja Jaana
 • Ruokahuollosta ja muista aktiviteeteista, työpajoista, villiyrteistä ja Green Caresta vastaa Susanna
 • Maastot, vaellukset ym. toiminta jatkuu keskeytyksettä koko kesän

Heiskalan Hoppalan

kesän 2020 pitkät vaellukset ja leirit

Kaikki ratsastusretket järjestetään etukäteisvarauksien perusteella ja retkiaikatauluista tiedotamme aktiivisesti Facebook-sivuillamme www.facebook.com/Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta, josta löydät ajantasaiset tiedot vapaista paikoista.

Voit myös tiedustella retkiä sähköpostitse osoitteesta heiskalanhoppala@gmail.com tai puhelimitse 050 520 3909 / Helena. Ryhmiä ja asiakkaita ohjatessa ja monissa hevosenhoitotöissä puhelimeen vastaaminen ei onnistu, mutta soitamme aina takaisin heti kun mahdollista.

Ilmoitathan aina etukäteen, jos haluat vierailla tallillamme, sillä toimimme vain ennalta sovittujen aikataulujen mukaisesti.

Yleisiä ohjeita leireille ja pitkille vaelluksille ilmoittautujille

 • Varausmaksu maksetaan tilille FI88 5047 7220 0270 22
 • Maksun saajaksi Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta, viestikenttään leiriläisen nimi ja leirin numero.
 • Varausmaksusta tai loppumaksusta ei lähetetä erillistä laskua, vaan jokaisen on huolehdittava maksuista itse. Varausmaksua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.
 • Mikäli leiri joudutaan perumaan tallin puolesta, varausmaksu palautetaan tai sen voi siirtää haluamalleen toiselle vaellukselle.
 • Varausmaksu varaa paikan. Jos varausmaksua ei ole maksettu, paikka annetaan seuraavalle viikon kuluttua.
 • Leirimaksun loppuosa maksetaan n. 4 viikkoa ennen leiriä. Tallille viesti tai s-posti maksusta.
 • Alle 21 päivää ennen leiriä tapahtuvat peruutukset laskutetaan ilman lääkärintodistusta.
 • Loppumaksun jälkeen postitetaan leirikirje. Anna ilmoittautumisen yhteydessä s-posti osoitteesi, mihin leirikirjeen voi postittaa.
 • Talli on SRL:n hyväksymä talli / hevosavusteiset palvelut ja Suomen Vaellustallien Priimatalli. Tallilla on vastuuvakuutus ja leiriläiset ovat vakuutettuja SRL:n satunnaisratsastajien tapaturmavakuutuksella.
 • Ruoka-ainerajoituksista on kerrottava riittävän ajoissa, viimeistään n. kuukautta ennen leiriä. Vegaani ym. erityisruokavalioista veloitamme 30€:n lisämaksun.

Kesäkuu 2020

LEIRI 1 - NUORTEN JA AIKUISTEN VAELLUSLEIRI

1.6. – 4.6. 2020 maanantai - torstai

Nuorten ja aikuisten vaellusleiri, jossa teemme rengasmatkan ja yövymme joka yö eri paikassa. Yöpyminen tapahtuu upeissa vaaramaisemissa lämmitettävässä puolijoukkueteltassa ja yhteistyökumppaninamme toimivassa maatilamatkailussa. Päivittäinen ratsastusmatka on 20 -30km. Matkalla nautimme vatsan täydeltä maukasta nuotioruokaa, jota kenties joku ilta nuotiolla istuen valmistamme myös yhdessä. Matkaan sisältyy ratsastuksen ja maukkaan ruuan lisäksi saunaa, uintia (viimeistään nyt on aika heittää talviturkki) ja iltaohjelmaa.

Nuorten ja aikuisten vaellusleirille osallistujilta vaaditaan:

 • Hyvät ratsastustaidot: Hevonen hallittava kaikissa askellajeissa reippaassakin menossa ja yllättävissä tilanteissa. Kyettävä huoltamaan oma ratsu itsenäisesti matkan aikana ja päivän päätteeksi. Omasta ratsusta huolehtiminen on yksi osa vaellusta.
 • Seikkailunhalua ja erämieltä: Välillä yövymme leiriolosuhteissa. Hepat yöpyvät kanssamme retkiaitauksessa. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse kuljettaa mukana, vaan huoltoauton kyytiin mahtuu mm. vaihtovaatetta ja yöpymis- + peseytymiskamat
 • Säänkestävyyttä (tallilta löytyy sadeasut omien lisäksi)
 • min. 15 vuoden ikää (tapauskohtaisesti neuvoteltavissa)

Miten toimia:
Sitovat ilmoittautumiset huhtikuun 2020 loppuun mennessä, joko soittamalla p. 050 520 3909 / Helena tai kotisivujen kautta yhteydenottolomakkeella varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Maksun maksamisesta viesti tai s-posti tallille. Varausmaksu on suuruudeltaan 150€. Vaellusleiri toteutuu kun ilmoittautuneita on min. 6/7 hlöä.

Hinta ja muut tiedot:
hinta: 600€ sis. varausmaksun (150€ + 450€)
Hinta sisältää:
maukkaat, eräoppaan valmistamat ateriat (aamupala, lounas jälkiruokineen, päivällinen jälkiruokineen, pientä iltapalaa)
alv 10% ja 14%
lämmitetyn telttamajoituksen (omat makuupussit ja retkipatjat) x 2
maatilamatkailu majoitus x 1 omin liinavaattein
saunan ja uinnin
iltaohjelmaa
tapaturma -ja vastuuvakuutukset
ammattitaitoisen ohjauksen

 

LEIRI 2 - Pienempien 6 – 9 -vuotiaiden lasten alkeis- / hevosenhoito päiväleiri

8.6. – 10.6. 2020 maanantai - keskiviikko

Aloitteleville heppaharrastajille luvassa tiiviit hevosentuoksuiset kolme päivää. Leiri, joilla hevoskokemusta vähän tai ei ollenkaan. Leirillä perehdytään turvallisesti ja kokonaisvaltaisesti hevosharrastukseen. Opetellaan hevosen käsittelyä ja hoitoa. Tutustutaan tallielämään ja huolehditaan kokonaisvaltaisesti ja luonnonläheisesti hevosen hyvinvoinnista, johon kuuluu ruokinta, perushoito ja päivittäiset talliaskareet sekä jouluksi kerpun teko omalle hoitohevoselle. Tallillamme käytetään villiyrttejä ja luonnon antimia tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia niin hevosille kuin ihmisillekin. Heppapuuhien lomassa lapsi pääsee tutustumaan ainutlaatuiseen mahdollisuuteen luonnon antimien yhdistämisestä heppaharrastukseen.

Osallistujilta vaaditaan:

 • min. 6 vuoden ikää (tapauskohtaisesti neuvoteltavissa)
 • Innokkuutta monenlaiseen heppapuuhaan, myös sellaiseen, joka liittyy hevosen hyvinvointiin ja hoitoon sekä erillaisten taitojen kartuttamiseen niin hevosen hoidossa kuin ratsastuksessa
 • Ymmärrystä, että välillä puuhaamme ilman hevosia ja annamme hevosille heidän ansaitsemansa lepotauon
 • Säänkestävyyttä ja seikkailunhalua

Miten toimia:
Sitovat ilmoittautumiset huhtikuun 2020 loppuun mennessä, joko soittamalla p. 050 520 3909 / Helena tai kotisivujen kautta yhteydenottolomakkeella. Varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Maksun maksamisesta viesti tai s-posti tallille. Varausmaksu on suuruudeltaan 150€. Leiri toteutuu kun ilmoittautuneita on min 6 ja max 8 hlöä.

Hinta ja muut tiedot:
hinta: 475€ sis. varausmaksun (150€ + 325€)
Hinta sisältää:
ammattitaitoisen ohjauksen
turvalliset/koulutetut hevoset,
tarvittavat turvavarusteet (kypärä, turva -ja heijastinliivi) mikäli sinulla ei ole vielä omia
maukkaat, eräoppaan valmistamat ateriat (lounas jälkiruokineen, välipala, mehua ja vettä janojuomaksi)
alv 10% ja 14%
tapaturma -ja vastuuvakuutukset
Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi leirikirje lähempänä ajankohtaa

 

VAELLUS 1 - 2 YÖTÄ JA 3 PÄIVÄÄ VAELLUS

12.6. – 14.6. 2020 perjantai – sunnuntai

Miltä kuulostaisi kolmen päivän hyvinvointiteemalla varustettu issikkavaellus?

Oikeastaan voidaan puhua ihan hemmotteluviikonlopusta, koska tähän upeaan vaellukseemme sisältyy paljon muutakin liittyen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Päivittäinen ratsastusmatka vaihtelee 20 ja 30 km:n välillä, joten ratsastamme paljon ja vielä enemmän.

Hyvänolon vaellukseen kuuluu tietenkin eräoppaan valmistamaa herkullista ja monipuolista nuotio ruokaa ja jälkkäriä, maittavia löylyjä ja pehmeitä pulahduksia rantasaunasta käsin. Iltaohjelma sisältää hyvinvointiteeman mukaista hemmottelua ja aktiviteettiä. Majoitumme kauniissa maalaismaisemissa. Toinen yö lämmitettävässä puolijoukkueteltassa ja toinen maatilamajoituksessa.

Jos tämä kuulosti unelmaviikonlopulta, niin silloin se on juuri sinua varten!

Pitkälle viikonloppuretkelle osallistujilta vaaditaan:

 • Hyvät ratsastustaidot. Hevonen halittava kaikissa askellajeissa reippaassakin menossa ja yllättävissä tilanteissa. Kyettävä huoltamaan oma ratsu itsenäisesti matkan aikana ja päivän päätteeksi. Omasta ratsusta huolehtiminen on yksi osa vaellusta.
 • Seikkailunhalua ja erämieltä, sillä ensimmäisen yön yövymme leiriolosuhteissa upeissa Pohjois-Karjalan vaaramaisemissa nauttien Suomen suvesta ja linnun laulusta hiljentyen ja tehden ohjatusti Metsämieliharjoituksia. Hepat yöpyvät kanssamme retkiaitauksessa. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse kuljettaa mukana, vaan huoltoauton kyytiin mahtuu mm. vaihtovaatetta ja yöpymis- + peseytymiskamat
 • Säänkestävyyttä (tallilta löytyy sadeasut omien lisäksi)

Miten toimia:
Sitovat ilmoittautumiset huhtikuun 2020 mennessä, joko soittamalla p. 050 520 3909 / Helena tai kotisivujen kautta yhteydenottolomakkeella. Varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Maksun maksamisesta viesti tai s-posti tallille. Varausmaksu on suuruudeltaan 150€. Vaellusleiri toteutuu kun ilmoittautuneita on min. 7 hlöä.

Hinta ja muut tiedot:
570€ sis. varausmaksun (150€ + 420€)
Hinta sisältää:
maukkaat, eräoppaan valmistamat ateriat (aamupala, lounas jälkiruokineen, päivällinen jälkiruokineen, pientä iltapalaa)
alv 10% ja 14%
lämmitetyn telttamajoituksen (omat makuupussit ja retkipatjat) x 1
maatilamatkailu majoitus x 1 omin liinavaattein
saunan ja uinnin (omin saunomis -ja hygieneiatarvikkein, mukaan lukien laudeliinat)
tunnelmallista, hemmottelevaa, mieltä -ja kehoa huoltavaa iltaohjelmaa
tapaturma -ja vastuuvakuutukset
ammattitaitoisen ohjauksen

 

LEIRI 3 - LASTEN ISLANNINHEVOSPÄIVÄLEIRI

29.6. – 1.7. 2020 maanantai – keskiviikko 3 päivää klo 9 – 15.30 (16.00)

Luvassa tiiviit hevosentuoksuiset kolme päivää. Tallilta käsin eri mittaisia vaelluksia, paritunteja, hevosen hoitoa, varustehuoltoa, tallitöitä ja maukasta retkilounasta vatsan täydeltä. Mikäli sää suosii vaellusten lomassa leirin kohokohtana heppojen uittoa.

Leiriläisiltä vaaditaan:

 • Leiri on tarkoitettu jo vähän isommille lapsille (alaikäraja 12 vuotta) ja leirille osallistuvilta vaaditaan aikaisempaa ratsastuskokemusta. Esim. aikaisempia islanninhevosmaasto / alkeisjatko kokemuksia tallillamme. Leiriläisellä tulee olla kokemusta kaikista askellajeista, myös laukasta.
 • Innokkuutta monenlaiseen heppapuuhaan, myös sellaiseen, joka liittyy hevosen hyvinvointiin ja hoitoon sekä omien taitojen kartuttamiseen niin hevosen hoidossa kuin ratsastuksessa.
 • Ymmärrystä, että välillä puuhaamme ilman hevosia ja annamme hevosille heidän ansaitsemansa lepotauon.

Miten toimia:
sitovat ilmoittautumiset toukokuun 2020 loppuun mennessä, joko soittamalla p. 050 520 3909 / Helena tai kotisivujen kautta yhteydenottolomakkeella. Varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Maksun maksamisesta viesti tai s-posti tallille. Varausmaksu on suuruudeltaan 150€. Leiri toteutuu kun ilmoittautuneita on min. 6, max. 8 lasta.

Hinta ja muut tiedot:
hinta: 475€ sis. varausmaksun (150€ + 325€)
Hinta sisältää:
maukkaat, eräoppaan valmistamat ateriat ( lounas jälkiruokineen, välipala)
alv 10% ja 14%
tapaturma -ja vastuuvakuutukset
ammattitaitoisen ohjauksen
Ilmoittautuneille lähetetään tarkempi leirikirje lähempänä ajankohtaa

Heinäkuu 2020

VAELLUS 2 - 1 YÖ JA 2 PÄIVÄÄ VAELLUS

9.7. – 10.7. 2020 torstai – perjantai

Tämän vaelluksen kohdalla tallillamme on tapana puhua sissivaelluksesta, sillä kilonmetrejä kertyy kahden päivän aikana todella ruhtinaallisesti. Tämä kannattaakin huomioida vaellusta varattaessa. Tällä sissivaelluksella vaaditaan jo kuntoa, sillä kahden päivän aikana ratsastamme paljon ja viellä enemmän. Päivittäiset ratsastusmatkat ovat 30 ja 40 km:n väliltä.

Tarkoituksenamme on ratsastuksen lisäksi hemmotella vaeltajia ja tuottaa kokonaisvaltaisia hyvänolon kokemuksia niin keholle kuin mielellekin. Vaelluksen aikana nautimme huikean herkullista ja yksityiskohdin mietittyä, suorastaan hemmottelevaa eräoppaan valmistamaa nuotioruokaa. Pitkän päivän päätteeksi hemmottelemme itseämme maittavissa löylyissä ja pehmeissä pulahduksissa rantasaunasta käsin. Illalla annamme vielä hetken aikaa kehon ja mielen hyvinvoinnille erillaisin hemmotteluin ja harjoittein. Majoittuminen maatilamajoituskohteessa omin liinavaattein ja saunomistarvikkein.

Miten toimia:
Sitovat ilmoittautumiset toukokuun loppuun 2020 mennessä, joko soittamalla p. 050 520 3909 / Helena tai kotisivujen kautta yhteydenottolomakkeella. Varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Maksun maksamisesta viesti tai s-posti tallille. Varausmaksu on suuruudeltaan 150€. Vaellus toteutuu kun ilmoittautuneita on min. 7 hlöä.

Hinta ja muut tiedot:
hinta: 480€ sis. varausmaksun (150€ + 330€)
Hinta sisältää:
maukkaat, eräoppaan valmistamat ateriat (aamupala, lounas jälkiruokineen, päivällinen jälkiruokineen, pientä iltapalaa, lähtö -ja paluukaffeet huikopalalla)
alv 10% ja 14%
tapaturma -ja vastuuvakuutukset
maatilamatkailu majoitus x 1 omin liinavaattein
saunan ja uinnin (omin saunomis -ja hygieneiatarvikkein, mukaan lukien laudeliinat)
tunnelmallista, hemmottelevaa, mieltä -ja kehoa huoltavaa iltaohjelmaa

 

VAELLUS 3 - 2 YÖTÄ JA 3 PÄIVÄÄ VAELLUS

17.7. – 19.7. 2020 perjantai – sunnuntai

Sama teema, sisältö ja hinta kuin kesään vaellus nro 1:ssä. Sitovat ilmoittautumiset toukokuun loppuun 2020 mennessä.

 

VAELLUS 4 - 1 YÖ JA 2 PÄIVÄÄ

30.7. – 31.7. 2020 torstai – perjantai

Koska meille suomalaisille metsä merkitsee nyt enemmän kuin koskaan, yhdistämme upeat islanninhevoset metsän hoitavaan vaikutukseen. Metsä on monelle se turvallinen vihreä syli, josta kumpuaa kiitollisuus ja ilo. Lähdetkö mukaan?

Miltä kuulostaisi kahden päivän Metsämieli teemalla varustettu issikkavaellus? Oikeastaan voidaan puhua ihan hemmotteluvaelluksesta, koska tähän upeaan vaellukseemme sisältyy paljon muutakin liittyen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Hyvänolon vaellukseen kuuluu tietenkin eräoppaan valmistamaa herkullista ja monipuolista nuotio ruokaa ja jälkkäriä. Majoitumme kauniissa maalaismaisemassa (joko lämmitettävässä teltassa tai marjatilalla, majoitus selviää lähempänä), teemme läsnäolo ja mielen hyvinvointia tukevia harjoituksia, hoidamme kehoa ja ratsastamme noin 34 km kahden päivän aikana. Jos tämä kuulosti unelma viikonlopulta, niin silloin se on juuri sinua varten!

Miten toimia:
Sitovat ilmoittautumiset toukokuun loppuun 2020 mennessä, joko soittamalla p. 050 520 3909 / Helena tai kotisivujen kautta yhteydenottolomakkeella. Varausmaksu maksetaan viikon sisällä ilmoittautumisesta. Maksun maksamisesta viesti tai s-posti tallille. Varausmaksu on suuruudeltaan 150€. Vaellus toteutuu kun ilmoittautuneita on min. 7 hlöä.

Hinta ja muut tiedot:
hinta: 480€ sis. varausmaksun (150€ + 330€)
Hinta sisältää:
maukkaat, eräoppaan valmistamat ateriat (aamupala, lounas jälkiruokineen, päivällinen jälkiruokineen, pientä iltapalaa, lähtö -ja paluukaffeet huikopalalla)
alv 10% ja 14%
tapaturma -ja vastuuvakuutukset
majoitus x 1 omin liinavaattein (majoitusmuoto selviää lähempänä, joko lämmitettävä teltta tai marjatila)
saunan ja uinnin (omin saunomis -ja hygieneiatarvikkein, mukaan lukien laudeliinat). Saunommeko riippuu majoitusmuodosta.
tunnelmallista, hemmottelevaa, mieltä -ja kehoa huoltavaa iltaohjelmaa

 

Elokuu 2020

VAELLUS 5 - 1 YÖ JA 2 PÄIVÄÄ

7.8. – 8.8. 2020 perjantai – lauantai

Sisällöltään ja toteutukseltaan samanlainen kuin heinäkuun vaellus nro: 4