Leirit, kerhot ja kurssit

SOSIAALIPEDAGOGINEN TALLITOIMINTA

Lapset ja nuoret saavat turvallisen ja ammattitaitoisen aikuisen ohjauksessa harjoitella tallielämää, jossa ratsastaminen ei ole aina se pääasia. Opettelemme tärkeitä hevostaitoja, kuten huolehtimaan hevosten hyvinvoinnista ja talliympäristöstä. Samalla lapsille kertyy paljon arkielämässä tarvittavia taitoja.

Monipuolisessa ohjauksessa toimiessa lapsi ja nuori oivaltaa kuinka hieno ja monipuolinen eläin hevonen on. Monipuolinen puuhastelu avartaa katsontakantaa, lisää itseluottamusta, sosiaalisia taitoja ja hyväksyntää. Hoida hevosta samalla lämmöllä ja rakkaudella, jolla toivoisit itseäsi kohdeltavan!

Omana ryhmänään huomioitu mm. hiljaiset, arat sekä vetäytyvät lapset ja nuoret. ”Arkuus voimavaraksi/Arasta vahvaksi/Tyttö sä oot timanttia”-ryhmät on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat tukea itsetunnon kehittymiselle ja vahvistumiselle, itseluottamuksen kasvulle sekä uskoon tunteesta: ”Minä pärjään, olen arvokas omana itsenäni”. Ryhmissä työstetään myös epäonnistumisen pelkoa.

HEVOSEN JA IHMISEN KESKENÄINEN VUOROVAIKUTUS

Mitä hevonen kertoo sinusta? Mitä sinulle kuuluu? Kuinka rakentaa yhteinen luottamussuhde? Mitä hevosella on sinulle annettavaa?

TYÖVALJASTUKSEN OHJAUS

Tarvitsetko apua tai haluatko opetella perinteisen länki- ja luokkivaljastuksen? Tarjoamme mahdollisuuden työvaljastuksen opiskeluun yksin, kaksin tai ryhmänä, hyvä vaihtoehto myös tyhy- ja muuhun virkistystoimintaan.

Näytämme kuinka valjastus tapahtuu, kerromme valjaiden osille perinteiset karjalaiset nimet ja lopuksi saat rauhassa opetella ohjauksen turvin itse tekemään perinnevaljastuksen, joka on katoavaa kansanperinnettä.

HEVOSAVUSTEINEN HUOVUTUSOHJAUS

Hevoshuovutusviikonlopussa työstetään hevosavusteisesti suurehko huopatyö, jonka jokainen osallistuja saa suunnitella itse. Työhön voi ujuttaa itselleen merkitykselliset ajatukset, voiman lähteet, ilot ja surut, toiveet ja haaveet, salaiset unelmat… Valmiin työn jokainen saa kotiin viemisiksi, voimavaraksi, muistojen helminauhaan arvokkaaksi lisäksi.

Tule yksin, kaksi tai kokoa itsesi näköinen ja oloinen ystävä- tai työporukka, jolla tulette yhdessä nauttimaan erilaisesta yhdessäolosta ja tekemisen riemusta. Tämä on mielenkiintoinen vaihtoehto myös työporukan tiivistämiseen tai virkistymispäivään.

MISTÄ ON HYVÄ VOIMAVARA, EHEYTYMIS- TAI VIRKISTÄYTYMISPAKETTI TEHTY?

Elämyksiä, virkistymistä, voimaa, eheytymistä, hevosia, keskusteluapua, hyvinvointi- palveluita (klassinen hieronta kuumakivi –ja yrttinyyttihieronta), hyvää ruokaa ja kokonaisvaltaista hyvää oloa.

Jos koet olevasi kuormitettu, työn uuvuttama, arjen kiireiden väsyttämä, stressaantunut, tai ihan muuten vaan haluat panostaa itseesi ja kaipaat hemmottelua sekä hyvää oloa olet tervetullut hemmoteltavaksemme ja hoidettavaksemme! Tallimme motto on: ”Hoivaa ja tule hoivatuksi”.

Ota rohkeasti yhteyttä sovitaan ryhmällesi omannäköinen paketti joka auttaa irrottautumaan arjesta.